Spaceplan background
Spaceplan envelope

A MOME közép-kelet-európai design-érettség kutatása

| HOME | CIKKEK | A_MOME_KOZEP-KELET-EUROPAI_DESIGN-ERETTSEG_KUTATASA
2023-07-12 Written by: Europa Design Spaceplan | A MOME közép-kelet-európai design-érettség kutatása | europadesign, design-érettség, designthinking, kutatás, üzleti teljesítmény, MOME, innováció, well solutions, iroda audit,

Mennyire design-érettek a közép-kelet-európai vállalkozások, azaz milyen mértékben alkalmazzák a design eszközeit növekedésük, üzleti teljesítményük javítása érdekében? Tette fel a kérdést a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Innovációs Központja.


 A 2023 nyarán publikált felmérésben közel 300 magyar, szlovák és lengyel vállalatvezetőt kérdezett meg arról, hogyan használják a designt működésük különböző területein, legyen szó új termék vagy szolgáltatás tervezéséről, ügyfélszerzésről vagy stratégiaalkotásról. A kutatás eredményeiből kiderül, hogy egyértelmű kapcsolat van a designközpontú gondolkodás és a vállalkozások növekedése között.

Az eredményekből kiderül, hogy a régióban a design, mint szemlélet még nem igazán elterjedt: a cégek elsősorban esztétikai megoldásokra, a termékek külső megjelenésére gondolnak, amikor meghallják a kifejezést. Az igazi sikerhez azonban a design mélyebb rétegein át vezet az út, ezek nemcsak a termékfejlesztést, stratégiai döntéshozatalt, de a költségcsökkentést, a jobb gazdálkodást és a zöldebb működést is segíthetik. 

A kutatás összegzésében az Innovációs Központ igazgatója kiemeli, hogy a "közép-kelet-európai vállalatok nagy része készen áll a designtudatos fejlesztésekre, a design központú innovációhoz azonban további pénzügyi és egyéb erőforrások befektetésére van szükség".

A kutatásról megjelenő teljes cikket itt olvashatják.

Az Europa Design szolgáltatásaival készen áll arra, hogy a magyarországi és régión belüli cégek fejlődését támogassa. Irodájuk berendezése mellett segítünk egy maximalizáltabb működést elérni a Well solution csomagunkkal, valamint iroda audit szolgáltatásunk növelheti az Önök hatékonyságát, a munkavállalók teljesítményét.

Az Europa Design szolgáltatásairól itt tudhatnak meg többet.


AW Office
Az Europa Design szolgáltatásaival növelheti vállalkozása hatékonyságát

 ESG - WELL Solution 
Spaceplan envelope

ÁRAJÁNLAT

Az alábbi elérhetõségek bármelyikén kérheti Kollégáink segítségét már a döntési folyamat legelsõ fázisában, legyen szó iroda- vagy területfelmérésrõl, szakvélemény készítésrõl, berendezési tervezésrõl, szaktanácsadásról, vagy látványtervek készítésérõl, vizualizálásról.

Telefon
+36 1 274-0001
Email
arajanlat@spaceplan.hu