Spaceplan background
Spaceplan envelope

MÉD 2023 - idén újra átadjuk különdíjunkat!

| HOME | CIKKEK | MED_2023_-_IDEN_UJRA_ATADJUK_KULONDIJUNKAT
2023-11-07 Written by: építészfórum, Bíró Zita Spaceplan | MÉD 2023 - idén újra átadjuk különdíjunkat! |

A Média Építészeti Díja célja, hogy a nemzetközi és hazai szakmai közéletben megerősítse a legkiválóbb alkotások jelenlétét, és a média jeles képviselőinek segítségével megismertesse az érdeklődő nagyközönséget a legizgalmasabb magyar épületekkel és tervekkel.

A MÉD hagyományainak megfelelően az Épület, Terv, Épített környezet kategóriában benyújtott munkákat ezúttal is nemzetközi előzsűri bírálta el: ők választották ki azt a 10-10-10 projektet, amelyek az Építészfórum oldalán közönségszavazáson indulhattak. Mindemellett az Épület és Terv kategóriában az 5-5 finalistáról is döntöttek – ők prezentálnak majd a médiazsűri előtt a novemberi gálán.


Média Építészeti Díja 2022 – fotó: Gulyás Attila


Idén 19. alkalommal hirdeti meg az Építészfórum a legjobb kortárs épületek és építészeti tervek versenyét. A díjátadó gálán pedig az előzsűri mellett a szakmai és médiaszűri értékelésére kerül sor november 10-én, az Uránia nemzeti Filmszínházban. 

Különdíjunkat idén is átadjuk, az építészeti és a belsőépítészeti értékek közötti harmónia erősítése érdekében, különös tekintettel a közösségi épületekben folyó kommunikációt támogató belsőépítészeti, berendezési és más technológiai megoldások alkalmazására, ezek továbbtervezési lehetőségeire.

 A MÉD 2023 DÖNTŐSEI 


Korábbi különdíjasaink 

2022-ben A Benczúr - Weichinger Studio két építésze, Benczúr László és Weichinger Miklós nyerte az Építészfórum által szervezett MÉD 2022 - Europa Design Belsőépítészeti különdíját, a Normafa kapuja látógatóközpontért.

Az ünnepélyes díjátadó után örömmel láttuk vendégül a két neves építészt, hogy átadhassuk a díjjal jár Wilkhahn On irodai széket, és beszélgethessünk a projektről. VIDEO BESZÉLGETÉS A TAVALYI NYERTESEKKEL A MÉD 2021-en Álmosdi Árpád és Csendes Monika kapta belsőépítészeti különdíjunkat a Szolnoki Várkapu tervéért (újragondolásáért). A díjazottakkal Feuertag Ottó, az Europa Design alapítója beszélghet.

 PODCAST BESZÉLGETÉS A MÉD 2021 KÜLÖNDÍJASOKKAL Kik zsűriznek idén?

Mint minden évben, idén is elismert hazai újságírók véleményezik a finalista projekteket, szakmai zsűri támogatásával. 

1. Bagi László / Forbes

2. Szilágyi Róza Tekla / Eidolon Centre and Journal for Everyday Photography

3. Rajcsányi Gellért / Mandiner

4. Zubreczki Dávid / szakíró, építészeti mesemondó

5. Sümegi Noémi / Index

6. Zsuppán András / Válasz Online

7. Osvárt Judit / Elle Decoration


A médiazsűri munkáját idén is egy háromfős szakmai zsűri segíti:

Wesselényi-Garay Andor /  Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa

Weiszkopf András / BME Lakóépülettervezési Tanszék adjunktusa

Soltész Noémi / Nanavízió

 A ZSŰRITAGOKRÓL BŐVEBBEN  

Spaceplan envelope

ÁRAJÁNLAT

Az alábbi elérhetõségek bármelyikén kérheti Kollégáink segítségét már a döntési folyamat legelsõ fázisában, legyen szó iroda- vagy területfelmérésrõl, szakvélemény készítésrõl, berendezési tervezésrõl, szaktanácsadásról, vagy látványtervek készítésérõl, vizualizálásról.

Telefon
+36 1 274-0001
Email
arajanlat@spaceplan.hu