Spaceplan background
Spaceplan envelope

A Dencon Delta termékcsalád egészségmegőrző munkaasztalai

| HOME | HIREK | A_DENCON_DELTA_TERMEKCSALAD_EGESZSEGMEGORZO_MUNKAASZTALAI
2022-01-17 Written by: Takács Andrea Spaceplan | A Dencon Delta termékcsalád egészségmegőrző munkaasztalai | Dencon,professional,home office, desk,wellbeing, wellbeing szövetség, egészség,,ergonómia,egészségmegőrző munkaasztalok,egészségmegőrző íróasztalok,állítható magasságú íróasztalok,állítható magasság

A Dencon 1964 óta biztosítja a vállalatok számára Európa szerte az irodák és fogadóterek berendezése terén a hagyományos dán design értékeket. A mély dán gyökerek azt jelentik, hogy nem csak a részletekre fektetnek nagy hangsúlyt az esztétikai kifejezésben, hanem a minőségre és a funkcionalitásra is. A Dencon termékei dán tervezők munkái révén, dániai gyártással garantálják a magas minőséget ergonómiai és tartóssági szempontból; a kifinomult harmóniára és a bútoraikat használó személyre összpontosítanak.

„Szeretnénk a jó alkalmazottakat még jobbá tenni a jó bútortervezés révén.” Michael H. Nielsen építész.


Dencon Delta

Dencon Delta egyoszlopos íróasztalai ideálisak kórházi használatra, előadóterekbe vagy olyan irodákban, ahol korlátozott a hely, ahol az alkalmazottak jönnek-mennek


A hierarchia hiánya alapvető dán érték, amely a dán munkahelyek berendezésében is megmutatkozik. A Dencon-nál büszke hagyománya van a demokratikus munkakörnyezet kialakításának. Az iroda minden vállalkozás nélkülözhetetlen helyisége, ahol minden nap sok produktív és kreatív órát töltünk. Éppen ezért fontos, hogy az irodai kialakítás funkcionális és inspiráló keretet biztosítson a hatékony munkavégzés és a kreatív gondolkodás előmozdításához.

Az íróasztal a munkaállomás alapja. Fontos egy funkcionális és stílusos íróasztal, amely mellett minden nap kényelmesen érezhetjük magunkat. Az íróasztal kiválasztásakor a megfelelő hely mellett a testi épségre is gondolni kell. A dán munkakörnyezeti hatóság szerint a munkáltató felelőssége, hogy a munkát úgy tervezze meg, hogy lehetővé tegye a változatosságot. A Dencon állítható magasságú íróasztalaival az ülőmunkában ez a változatosság érhető el. Különlegessége a független vagy közös vázzal rendelhető 90, illetve 120 fokos asztallap, amelyek azonos magasságba állítva tárgyalóasztalként, eltérő magasságban pedig akár négy fő számára is kialakítható munkaasztalként funkcionálnak. A Delta termékcsalád célja az irodai munka hatékonyságának növelése és a felhasználó közérzetének javítása, egészségének megőrzése; a rugalmasan alakítható kompozíciókkal és az álló magasságig állítható asztalokkal járul hozzá a közületi terek eredményességéhez. E termékcsalád esetében az ember áll a középpontban. A fókuszban lévő személy azt jelenti, hogy figyelembe veszik a testet és annak funkcióit, teszik mindezt azért, mert tudják, a testmozgás befolyásolja a közérzetet, amely pozitív hatással van a munkanapra. Fontos a rendszeres pozícióváltás munka közben, hiszen az izmok és ízületek mozgása jó közérzetet eredményez és a jólét befolyással van a hatékonyságra és a termelékenységre. Amennyiben az igények szerint naponta többször válthatunk az ülő és álló tevékenységek között, nagy megkönnyebbülést jelent az ízületeknek, a hátnak, a gerincnek és az izomzatnak, még az akut panaszokat is képes enyhíteni. Segítségével elkerülhetőek olyan tipikus irodai munka okozta problémák, mint a hát-, derék- és nyakfájás, valamint a szív- és érrendszeri betegségek. Ha nem szenvedünk semmilyen panasztól, akkor is koncentráltabbak, hatékonyabbak leszünk az így végzett munka hatására.

Dencon Delta

Dencon Delta téglalap alakú lábai és a paneles megoldása a kifinomult design és praktikus megoldások példái


A Dencon Delta asztali álló magasságig elektromosan, illetve manuálisan egyaránt állíthatók. Egyes termékeken a wellness kijelző az állással elégetett kalóriák számolása mellett arra is figyelmeztet, hogy ideje mozogni, felállni. Igazán meggyőző érv a Dencon ergonómiai kutatásai szerint; napi kétórás álló munkavégzéssel egy év alatt annyi kalóriát égethetünk el, mintha lefutnánk hat maratont. A legújabb kutatások szerint már nem óránként negyedóra, amelyet érdemes álló pozícióban végezni, hanem fél óra. Mint tudjuk, ezt igen nehéz kivitelezni egy teljesítményorientált és gyors eredményre törekvő munkavégzés során. A Dencon egyedi megoldásával ez is könnyedén, fókuszváltás és a feladatból való kizökkenés nélkül megvalósítható. Ha már ismerjük a Dencon lehetőségeit, egyetlen gombnyomással, munkaszékünket finoman hátratolva, pillanatok alatt válthatunk ülő munkából álló munkavégzésre. A kijelző segítségével hatékonyan megtervezhetjük és programozhatjuk az ülő- és álló munkavégzés arányát, azok váltakozását, hosszúságát és gyakoriságát, ezáltal a vérkeringés felfrissülése érdekében e mozdulatsor nem jár időveszteséggel és kétszeresen növelheti a munka hatékonyságát.


Dencon V7

Dencon V7 állítható magasságú vezetői asztal egy egyedülálló új megoldás


A Dencon ajánlása szerint így változtassunk az álló- és ülő munka között:

A legfontosabb, hogy változtassa a pozícióját és lehetőleg mozogjon óránként háromszor. Ahelyett, hogy túl sokáig ülne le egyszerre, váltson az álló és ülő helyzet között. Emlékezzen a helyes testtartásra és álljon úgy, hogy a testsúlya egyenletesen oszoljon el mindkét lábán!

  • - Kezdje azzal, hogy felemeli az íróasztalát és óránként 15 percig áll mielőtt elmegy ebédelni.

  • - Közvetlenül az ebédszünet előtt emelje fel az asztalát, így asztala a megfelelő pozícióban lesz, amikor visszatér az ebédből.

  • - Közvetlenül ebéd után álljon 15 percig, mielőtt lesüllyesztené az íróasztalt 45 percig.

  • - Óránként emelje fel újra az íróasztalát, hogy 15 percig felálljon a nap hátralévő részében.

  • - Emelje fel az íróasztalát, mielőtt elindulna a nap végén – akkor készen áll a következő napra.


Változáskor fontos szabályok álló- és ülő helyzetek között:

  • - Ha Ön várandós, visszértágulatai vannak vagy egészségi állapota megakadályozza, hogy óránként egyszerre 5-15 percig álljon, forduljon orvosához további tanácsért.

  • - Ha szeretne helytállni a munkában, e tevékenységet tegye szokássá és szoktassa hozzá a testét a munka alatti álláshoz. Eleinte nem biztos, hogy sokáig tud állni egy időben, ezért kezdje öt perccel.

  • - Ne feledje, hogy váltania érdemes az állás és az ülés között, közben mozogjon minél többet. Az sem egészséges, ha egész nap állva dolgozik – ezért az ideális helyzet, ha a kettő között váltakoztat.


Dencon dupla íróasztala a válaszuk a tipikus kontinentális európai irodafelépítésre


Michael H. Nielsen építész dolgozta ki a Delta program felületválasztékát, amelyben a megszokott laminált és furnér munkalapok mellett megtalálható a linóleum is, valamint technológiai újdonságként a nano laminátum. Ez utóbbi finom tapintása mellett hidrofób és oleofób (nedvesség- és zsírtaszító) tulajdonságai miatt vált rendkívül népszerűvé. 

A fenntartható és környezetbarát választások képezik a Dencon tervezési filozófiájának lényegét, kínálatuk természetes részét. A kortárs belsőépítészeti terek egyre inkább figyelemmel kísérik, milyen hatást gyakorolnak a Földre, amely mindannyiunké; érdemes odafigyelni a bútorok gyártási módjára és hosszú távon gondolkodni, hogy olyan minőségi bútorokat teremtsünk, amelyek időtállóak. A Dencon tervezési filozófiája az, hogy minden döntést a környezetet szem előtt tartva hoznak meg.  2002 óta rendelkeznek ISO 14001 tanúsítvánnyal, azóta az FSC szerint is tanúsítottak, ökocímkés bútorok közül is választhatunk.


Dencon Delta termékcsalád széles választéka

 DENCON DELTA TERMÉKCSALÁD  DENCON DELTA VIDEO  DENCON DELTA VIDEO 

Spaceplan envelope

ÁRAJÁNLAT

Az alábbi elérhetõségek bármelyikén kérheti Kollégáink segítségét már a döntési folyamat legelsõ fázisában, legyen szó iroda- vagy területfelmérésrõl, szakvélemény készítésrõl, berendezési tervezésrõl, szaktanácsadásról, vagy látványtervek készítésérõl, vizualizálásról.

Telefon
+36 1 274-0001
Email
arajanlat@spaceplan.hu