Spaceplan background
Spaceplan envelope

A formabontó Vondom

| HOME | HIREK | A_FORMABONTO_VONDOM
2023-07-24 Written by: Bakonyi Gyöngyi Spaceplan | A formabontó Vondom | Vondom,kültéri,kültéri bútorok,terasz,referenciák,projektek

A Vondom teljesen megváltoztatta azt a képet, mint amit korábban a kültéri bútorokról gondoltunk. A céget 2010-ben alapították Valenciában, és azóta szenvedélyükké váltak a szép, különleges formák, amelyekkel hangulatot, életstílust teremtenek a belső és külső terekben.

Történetük egy növénytartó gyártásával kezdődött, és ahogy egy kis mag szárba szökken, úgy indult el a Vondom is a siker útján.

Hotel Alkyon - Skiathos Greece

A cég a kezdetektől nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra, a környezetvédelemre, a gyártáshoz újrahasznosított – tengerből kihalászott - polietilént használnak, ami tovább is hasznosítható. Az öntött műanyag tartós, ugyanakkor bármilyen forma kialakítására alkalmas. Igy az alapanyag is szabad utat enged a világhírű designerek fantáziájának, akiket a Vondom felkér termékeinek a tervezéséhez.

A különleges formavilágú bútorok, növényládák és kiegészítők többek között Fabio Novembre, Stefano Giovannoni, Eugeni Quitllet, Ora Ïto, Ross Lovegrove, Karim Rashid, Javier Mariscal munkái, ők alkotják meg az egyedi Vondom formanyelvet. A bútorok, kaspók többek, mint tárgyak, különleges megjelenésükkel meghatározzák a külső és belső tereket, kapcsolatot hoznak létre az emberek és környezetük között. A Vondom kültéri lámpái és világító bútorai, kaspói energiatakarékos LED égőkkel működnek, csodás fénypontjaikkal kellemes hangulatot teremtenek a meleg nyári éjszakákon.

Alma Do Mar villa, Algarve


Alma Do Mar villa, Algarve – álom villa Portugáliában

Tervező: Sara Made My Home


Alma Do Mar villa, Algarve


A Vondom világító bútorai úgy ragyognak, mint az ékszerek ebben az elegáns portugál luxus villában. A hatalmas üvegportálok megszüntetik a határt a bent és a kint között. A Vondom Faz, Pixel, Vela kollekcióit Ramon Esteve, a Restet A-Cero tervezte.

A Faz székeivel egy nagyvonalú étkezőt rendeztek be a teraszon, ezen kívül világító szófák, fotelek, asztalok, napozóágyak is helyet kaptak a medence partján. A Faz avantgard stílusa és geometrikus formavilága tökéletesen illeszkedik az épített és a természeti környezetbe. A Vela kollekció minimalista és időtlen nyugalma és a Rest finoman elegáns napozóágyai pihenésre hívogatnak, a Pixel modul szófájából pedig egyedi konfigurációk hozhatók létre a tetőteraszon.


Alma Do Mar villa, Algarve

 További információk 


Hotel Alkyon, Skiathos – a nyugalom szigete


Hotel Alkyon, Skiathos


A görög szigeten található szálloda teljes berendezését lecserélték, a spanyol belső designhoz járulnak hozzá a Vondom bútorai kültéren és beltéren. A családias hangulatú hotel bárjában az Africa időtlen formavilágú bárszékein lehet felfrissülni, míg a Földközi-tengerre panorámás szabadtéri éttermet szintén az Africa székeivel és foteljeivel rendezték be együtt a Mari-sol asztalokkal – mindkét bútor tervezője Eugeni Quitllet. A szabadtéri úszómedence körül a Karim Rashid tervezte Voxel napágyakon lehet pihenni. A legfelső szinten található étteremből csodás panorámát élvezhetnek a vendégek a Kes székekben, a Faz asztaloknál elfogyasztott ebéd-vacsora közben.


Hotel Alkyon - Skiathos Greece

 További információk 


Casa La Roca, Spanyolország – együtt a természettel

tervező: Ramon Esteve


Casa La Roca, Spanyolország


Ramon Esteve munkája a Barcelónától nem messze található, 1035 négyzetméteres villa, amely teljesen beleolvad a tájba. Az épület tervezésénél kiemelt szerepet kapott a természet tisztelete, a felső szint teraszáról csodás panoráma nyílik a mediterrán növényzetre és a hegyekre. Itt kapott helyet a Vondom új, „The Factory” kollekciója, amelyben a szófa, a fotelek, az asztal, a lámpa és a napozóágyak nem műanyagból, hanem alumíniumból készültek, tervezőjük szintén Ramon Esteve.


Casa La Roca, Spanyolország

 További információk 


Válogasson a Vondom bútorai közül az Europa Design oldalán!

 Vondom termékek 


Spaceplan envelope

ÁRAJÁNLAT

Az alábbi elérhetõségek bármelyikén kérheti Kollégáink segítségét már a döntési folyamat legelsõ fázisában, legyen szó iroda- vagy területfelmérésrõl, szakvélemény készítésrõl, berendezési tervezésrõl, szaktanácsadásról, vagy látványtervek készítésérõl, vizualizálásról.

Telefon
+36 1 274-0001
Email
arajanlat@spaceplan.hu