Spaceplan background
Spaceplan envelope

Építészfesztivál

| HOME | HIREK | EPITESZFESZTIVAL
2023-05-30 Written by: Europa design Spaceplan | Építészfesztivál | építészforum,esemény,füvészkert

Az Építészfórum kétnapos rendezvénye az Építészfesztivál, amely az ABUD és a Field of Sparks szakmai közreműködésével valósul meg.


Az idei Építészfesztivál témája a túlélés. 


A jelenlegi politikai-, környezeti- és gazdasági válságban alapjaiban kell újragondolnunk, hogyan használjuk fel bolygónk erőforrásait és hogyan szervezzük meg közösségeinket ahhoz, hogy visszaszerezzük a város elképzeléséhez való jogunkat. A túlélés tematika keretében az építész szakmát és a város politikáját érintő kihívásokra keresünk lehetséges válaszokat meghívott vendégeinkkel és a közönséggel közösen. Annak járunk utána, hogy milyen hatással van az építőiparra és a tervezésre olyan új technológiák megjelenése, mint például a mesterséges intelligencia; mi gátolja, hogy az építészetről közügyként tudjunk beszélni a nyilvánosságban; milyen konkrét megoldások járulhatnak hozzá egy társadalmi és környezeti szempontokból fenntarthatóbb város elképzeléséhez.   

Vendégeink között a nemzetközi és a hazai szakmai körökben elismert építészek, tájépítészek, városvezetők, kutatók és fenntarthatósági tanácsadók osztják meg tudásukat. Előadónk lesz - többek között - Maria Loreto Flores, a Zaha Hadid Architects társigazgatója, Emanuele Naboni professzor, a Dán Királyi Akadémia Építészeti és Technológiai Intézetének egyetemi docense, Erő Zoltán Budapest főépítésze, Barsi Orsolya a Főpolgármesteri Hivatal Klíma- és Környezetügyi Főosztályának Főosztályvezető-helyettese, valamint számos hazai szakértő.


Pénteken szakmai konferenciát szervezünk Building for Revival: Természet-alapú megoldások az ellenálló városokért címmel, szombaton pedig öt kerekasztal-beszélgetés lesz a közterek, a média, a pályakezdők és a mesterséges intelligencia építészeti-szakmai kérdéseiről, illetve a Field of Sparks alkotóhétről.  

A programot mindkét nap koncertek követik, emellett kiállítással, tárlatvezetéssel, helyszíni füvészkerti bejárásokkal és szakmai bemutatóval is készülünk.


Időpont: 2023. június 2-3.
Helyszín: ELTE Füvészkert, Bp. VIII. Illés u. 25.

Részletes program: link
MÉK továbbképzési akkreditáció: 1,5 pont/nap (2023/155)

Az Építészfesztivál facebook eseménye: https://fb.me/e/2NuB6Mrf4
Az Építészfesztivál weboldala: Survival - Epiteszfesztival 

Spaceplan envelope

ÁRAJÁNLAT

Az alábbi elérhetõségek bármelyikén kérheti Kollégáink segítségét már a döntési folyamat legelsõ fázisában, legyen szó iroda- vagy területfelmérésrõl, szakvélemény készítésrõl, berendezési tervezésrõl, szaktanácsadásról, vagy látványtervek készítésérõl, vizualizálásról.

Telefon
+36 1 274-0001
Email
arajanlat@spaceplan.hu