Spaceplan background
Spaceplan envelope

Herman Miller termék vezeti a 15 legjobb ergonomikus szék listáját!

| HOME | HIREK | HERMAN_MILLER_TERMEK_VEZETI_A_15_LEGJOBB_ERGONOMIKUS_SZEK_LISTAJAT_1
2014-03-11 Written by: N/A Spaceplan | Herman Miller termék vezeti a 15 legjobb ergonomikus szék listáját! |

Az inthralld design magazin a legjobbak között is a legjobbnak tartja az Embody-t, de ajánlja a Mirra 2, a Sayl, a Setu és az Aeron irodai székeket is. Az alábbiakban a megjelent cikkből idézünk.


Embody (az inthralld listáján az első)
 

A kategória királya az Embody szék, amely egy állítható remekmű, az ergonómia Rolls Royce-a. Az Embody merevítése megjelenésében és mozgásában is az emberi gerincre emlékeztet. A széket úgy tervezték, hogy megmozgassa az egész testet, így egész nap serkenti a vérkeringést, használata közben az ember friss marad. Tervezője, Bill Stumpf (aki az Aeron széket is jegyzi) design ikont fejlesztett – a Herman Miller Embody a lehető legjobb választás.
Mirra 2 (az inthralld listáján a negyedik)
 

A Herman Miller legújabb vérfrissítése a klasszikus Mirra széken történt. Az új verzió nem csak áramvonalasabb külsőt kapott, de könnyedebb vázrendszerének köszönhetően még rugalmasabb, még jobban idomul használójához. A pillangó formájú üléstámla és az intuitív ülőlap együttesen biztosítanak páratlan élményt. Az új szék elődjénél kevesebb alkatrészből készül, ezzel minimalizálták a gyártás során a szén-dioxid kibocsátást, így a termék az egyik legkörnyezetbarátabb alternatívát kínálja a piacon.

Sayl (az inthralld listáján a nyolcadik) 


Yvés Behar középső árkategóriájú designja az ergonomikus székek egyik legszebb darabja. A Sayl számos beállítási lehetőséget kínál, a hangsúlyos felfüggesztés pedig szükség esetén az emberrel együtt mozog. Bár nevét egy hajó vitorlája ihlette, az Y-alakú hátszerkezet kialakítását a Golden Gate híd inspirálta. A többféle üléskárpit és a különböző színű háttámlák variációival a Sayl bármely tér markáns bútordarabja lehet.
Setu Stool (az inthralld listáján a tizenkettedik)
 

A Studio 7.5 designerei a Setu Stool széket az átlagosnál magasabban elhelyezkedő irodai munkakörnyezethez hozták létre. A szék vázának kifinomult, elegáns megjelenéséről egy nautilus tengeri csigaház aranymetszéses-formája juthat eszünkbe. A szék magasságának beállítása egyszerű, egy kar segítségével könnyedén személyre szabható. A Setu szék használata igazán nem a statikus helyzetekben előnyös, amikor órák hosszat a székben kell ülni, hanem kollaborációs szituációkban jelent kényelmes, ergonomikus megoldást.

Aeron
 (az inthralld listáján a tizenötödik)


Végül, de nem utolsó sorban a 15-ös listára került a mozi- és TV-filmek kultikus széke, az Aeron is - bizonyított ergonomikus tulajdonságainak, illetve esztétikus megjelenésének köszönhetően. Az Aeron három különböző méretének köszönhetően mindenki megtalálhatja a saját kényelmének legjobban megfelelő darabot, hogy a lehető legtökéletesebb élményben legyen része a mindennapos használat során.


A teljes cikk a http://inthralld.com/-on olvasható.

Spaceplan envelope

ÁRAJÁNLAT

Az alábbi elérhetõségek bármelyikén kérheti Kollégáink segítségét már a döntési folyamat legelsõ fázisában, legyen szó iroda- vagy területfelmérésrõl, szakvélemény készítésrõl, berendezési tervezésrõl, szaktanácsadásról, vagy látványtervek készítésérõl, vizualizálásról.

Telefon
+36 1 274-0001
Email
arajanlat@spaceplan.hu