Spaceplan background
Spaceplan envelope

Videó beszámoló és interjú az Év Irodája Gálaestről

| HOME | HIREK | VIDEO_BESZAMOLO_ES_INTERJU_AZ_EV_IRODAJA_GALAESTROL_1
2014-02-28 Written by: N/A Spaceplan | Videó beszámoló és interjú az Év Irodája Gálaestről |

Az iroda.hu csoport által IV. alkalommal megrendezésre került „Az Év Irodája” verseny címadó kategóriájában a szakmai zsűri értékelése alapján az Avis Budget Group BSC nyert. Interjú a győztessel és a zsűri tagjával.
 
1. Interjú Besnyi Lóránttal, az Avis Budget Group BSC pénzügyi vezetőjével

– Mi a véleményük „Az Év Irodája” versenyről?
– Színvonalas megmérettetésnek tartjuk, ahol érdemes részt venni minden ingatlannal foglalkozó vagy éppen ingatlanjára büszke cégnek. Ez volt az első év, hogy részt vettünk a versenyen, és máris sok tapasztalattal gazdagodtunk. Érdemes lenne a verseny szervezőinek a kategória indulók között egyfajta nyílt napot vagy tapasztalatcserét szervezni – biztosak vagyunk benne, hogy sok dolgot tudnánk tanulni mindenkitől, még a nem díjazottaktól is!

– Milyen fontos jellemzőket emelne ki, amelyre büszkék az irodájukkal kapcsolatban?
– A „zöld” gondolat talán a Green House irodaházban – ahová mi is átköltöztettük szolgáltató központunkat – jelenik meg a legmarkánsabban a jelenlegi budapesti irodakínálatban. Ez kétségtelenül előny volt. Véleményünk szerint irodánk kialakításának – megélt, megvalósított – szempontjai lehettek a döntőek: a terek funkciójának (újra)értelmezése, valamint az új ötletek a kollaboráció erősítésére.

– Mi volt az alapvető koncepció a kialakításnál?
– Az együttműködés, a kollaboráció erősítése, az Y generáció igényeinek kiszolgálása, a terek variálhatósága, többfunkcióssá tétele, illetve az ergonomikus munkakörnyezet kialakítása. Mindez tapasztalatokra, kérdőíves felmérésre, munkavállalói kezdeményezésekre építve.

2. Interjú Dr. Németh Edittel, a szakmai zsűri tagjával (BME ergonómiai tanszék, adjunktus)
– Melyek voltak az értékelési szempontok?
– A végeredmény kialakítását az alábbi tényezők befolyásolták: közönségszavazás 10%, a nevezés során megadott információk az irodáról 20%, a bérlő on-line kérdőíves megkérdezése 30%, a helyszíni bejárás 30%, személyes benyomás 10%. A kérdőív 8 fő részből állt:
1. az iroda kiválasztása, kialakítása,
2. az iroda fejlesztési projektben részt vevők,
3. a munkahelyek (egyéni munkahelyek) kialakítása,
4. a dolgozók bevonása,
5. a munkaterek kialakításának jellege, összetétele,
6. a kommunikációs terek (formális, informális) kialakításának szempontjai,
7. szociális helyiségek,
8. plusz hozzáadott értékek.
A helyszíni bejárás során figyelembe vettük az irodába való bejutást, a térszervezést, a fizikai környezet ergonómiai kialakítását, a vállalati arculati elemek megjelenését, a bútorok ergonomikus kialakítását, a kommunikációs tereket, a szociális helyiségeket és a plusz hozzáadott értékeket.

– Milyen tendenciák, trendek figyelhetők meg az idei versenyzőknél?
– A elmúlt 3 évben sokat tanult egymástól a piac, sokkal kisebb már a különbség az irodák között. Három típusú munkahelyet figyelhettünk meg: nagylégterű, több száz fős irodákat; a lakásból továbblépő irodákat – sok kis, apró ötletes megoldásokkal, akik pár éven belül  akár „multik” is lehetnek; valamint a bemutató irodákat. A kecskét persze nehéz összehasonlítani a káposztával, ezért is kellett mindent számszerűsíteni. A sikeres irodafejlesztési projekt jellemzője volt ebben az évben is, hogy a projektnek legyen felelőse. Sokszor nem a pénz számított, sok egyedi megoldással is találkozhattunk, ahol az egyediséget a dolgozók bevonásával is próbálják fokozni.

– Végül miért az Avis Budget Group BSC nyert?
– Az Avis Budget Group BSC projektje egy professzionális irodafejlesztési folyamat. Az irodai térben mindenféle irodatípus megtalálható. Mind a munkatérre, mind a kommunikációs terekre nagy hangsúlyt fektettek. A dolgozókat még egy ekkora cégnél is bevonták az iroda kialakításba, itt említhetjük meg például a képregényrajz-versenyt, amely a dolgozói elkötelezettséget is növeli. A személyességet próbálják biztosítani a nagylégterű irodákban, pl. az egyéni álló share-desk rendszerekkel, vagy a sok telefonszobával. A bútorok magas ergonómiai minőséget képviseltek.

AZ Év Irodája 2013 díjátadóról készült videó:
Az interjút és a videót az iroda.hu készítette.

Spaceplan envelope

ÁRAJÁNLAT

Az alábbi elérhetõségek bármelyikén kérheti Kollégáink segítségét már a döntési folyamat legelsõ fázisában, legyen szó iroda- vagy területfelmérésrõl, szakvélemény készítésrõl, berendezési tervezésrõl, szaktanácsadásról, vagy látványtervek készítésérõl, vizualizálásról.

Telefon
+36 1 274-0001
Email
arajanlat@spaceplan.hu